Kratka priča „Ruža Biblija i čuvar starog sveta“ u prvom broju časopisa „Maksim“

Iz rubrike Vesti

Kratka priča Andrije Jonića pod nazivom Ruža Biblija i čuvar starog sveta objavljena je u prvom broju književnog časopisa Maksim.

Ruža Biblija i čuvar starog sveta predstavlja prilagođeni odlomak četvrtog poglavlje romana Poslednji organski čovek na svetu, koje se u originalu zove „Godina čudovišta“. U prilagođenoj verziji namenjenoj časopisu Maksim, izbačeni su oni delovi teksta koji se tiču globalnog toka priče romana, dok su delovi koji se tiču Ruže Biblije i biblioteke sastavljeni tako kao da je u pitanju jedna celina, bez

Dvodelnim kulturnim programom u Kučevu predstavljen je Maksim, časopis za književnost, umetnost i kulturu.

Biblioteka Nikola Sikimić Maksim Kučevo 5. jula organizovala je dvodelni kulturni program povodom dva važna događaja. Svečanim prijemom u čitaonici biblioteke, uz prisustvo predsednika Opštine Kučevo dr Ivana Rajičića, zamenika predsednika Opštine Kučevo Nenada Mikića i predsednika skupštine Opštine Kučevo Branka Kecmana, zatim jednog dela autora zastupljenih u Maksimu, kao i bibliotekara iz celog okruga, obeležen je dan rođenja Stevana Raičkovića, koji je rođen u Neresnici 5. jula 1928. godine.

Drugi deo događaja, odnosno predstavljanje prvog broja Maksima, časopisa za književnost, umetnost i kulturu, održan je u Spomen parku Ravništarka.

Svi prisutni autori (Andrija Jonić, Vladimir Petrović, Slavica Jovanović, Golub Jašović, Tanja Đurđević, Miloš Petrović, Aleksandra Petrović, Sanela Ankić, Sergej Stanković, Davor Radulj) imali su priliku da govore o samom časopisu ili pročitaju svoj prilog.

Podelite ovaj tekst